Dr Jan CFM Aghina (1950) was aanvankelijk vliegerarts bij de Koninklijke Luchtmacht en gaf later leiding aan vele organisaties in de gezondheidszorg. Daarnaast bleef hij altijd ook praktiseren om voeling te houden met de patiënten.
In zijn vrije tijd deed hij een opleiding goud- en zilversmeden, schilderde hij en legde hij zich toe op het beeldhouwen. Het esthetische gevoel dat hij daarmee ontwikkelde nam hij mee naar de cosmetische geneeskunde, net zoals de benodigde handvaardigheid.

In de cosmetische geneeskunde volgde hij opleiding en trainingen aanvankelijk in Nederland, later ook in Barcelona, Wenen en Warschau. Hij was hoofdredacteur van het CG-magazine, het blad van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG), lid van de Commissie kwaliteit van de NVCG. Hij is trainer voor fillers en PDO-draden voor Princess in Nederland en België, en trainer voor Aqualyx. Nieuwe technieken zoals de pdo-draden en de Happy Lift werden mede door hem geïntroduceerd in ons land. Bovendien is hij bekend om zijn gevarieerde liptechnieken waardoor iedereen een passende passende oplossing wordt gevonden.

Samenspraak met de patiënt – cliënt, zowel voor als tijdens de behandeling, vindt hij erg belangrijk. Dat leidt tot een zo optimaal mogelijk resultaat en een hoge mate van tevredenheid.

Dr Jan CFM Aghina, opgeleid aan de Rijksuniversiteit Leiden en gepromoveerd aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam, publiceert met regelmaat in de vakbladen.

Hij is ingeschreven in het BIG-register onder nummer 09019650901.