Kalknagel laserbehandeling

Kalknagels of schimmelnagels laseren

Kalknagels of schimmelnagels. De termen worden doorgaans door elkaar gebruikt. Schimmelnagels is echter in de meeste gevallen de juiste term. Het zijn witte, verdikte en soms vervormde nagels. In de meeste gevallen gaat het om teennagels, maar ook de nagels van de handen kunnen de aandoening hebben.

Met crèmes zijn schimmelnagels lastig te behandelen. De schimmel is vrij hardnekkig en zet zich vast in de nagelplaat. Gelukkig kunnen kalknagels en schimmelnagels tegenwoordig goed worden behandeld met laser. Wij maken hiervoor gebruik van de Genesis laser. (kalknagel laserbehandeling)

Wanneer zie ik resultaat van een kalknagel laserbehandeling?
Meteen na de behandeling voelt je nagel warm aan. In de weken daarna gaat je nagel uitgroeien zonder schimmel: je ziet een gezonde nieuwe nagel verschijnen. Omdat de schimmel de groei van je nagels remt, kan de tijd waarin je resultaat gaat zien variëren. Over het algemeen zien de meeste klanten resultaat na 8 tot 10 weken.

Hoe kan ik kalknagels zelf het beste verzorgen?
Het beste resultaat van een kalknagel laserbehandeling krijg je in combinatie met een pedicure. De behandeling is het meest effectief als de nagels dun zijn gevijld of gefreesd. Zorg voor een extra paar schone sokken voor na de behandeling. Verder kun je zelf zorgen voor extra hygiëne in de badkamer, of door douche slippers te dragen. Droog de voeten na het douchen extra goed af. En er bestaan anti-schimmelproducten voor in de schoenen.

Enkele aandachtspunten

  • Het benodigde aantal behandelingen is afhankelijk van de ernst van de aandoening.
  • Een schimmelnagel (Onychomycosis) herken je aan: verdikte nagel, broze of rafelige nagel, een veranderde vorm, doffe nagel zonder glans. Of een donkere kleur van de nagel, veroorzaakt door een ophoping van debris onder de nagel.
  • De behandeling wordt door de meeste klanten omschreven als pijnloos. Je voelt een warmteprik.
  • Bij voorkeur wordt de Genesis laserbehandeling gecombineerd met een pedicure.

Prijzen

Genesis laser - Kalknagel

Kalknagel behandeling in beeld

Deze video van het SBS programma Mens en Trends geeft een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten van de kalknagel behandeling bij Health & Beauty Center Monique Gottmer.

ALLE LICHAAMSBEHANDELINGEN

Health & Beauty Center Monique Gottmer